25 Aralık 2013 Çarşamba

Kokoloji

Kokoloji, Waseda Üniversitesi'nden İsamu Saito ve Rissho Üniversitesi'nden Tadahiko Nagao tarafından geliştirilmiş bir tür kişilik analizi yaparak eğlenmeyi de sağlayan kendini keşfetme oyunu.

Kelime Japonca "akıl, ruh ve duygular" anlamına gelen "kokoro" ile Yunanca "öğrenime" anlamına gelen "logia" kelimelerinin birleşimidir.



Kitap genel itibari ile Freud ve Jung'un çalışmalarından ve bunlardan çıkartılan sorulardan oluşuyor. İnsanların çevrelerine gördükleri şeyleri, yaşadıkları olayları, duyguları, başkalarına söyleyemedikleri hislerini ister istemez beyinlerin bir takım sembollerle işaretlerler. Psikologların senelerdir yaptıkları araştırmalara göre bu semboller genellikle aynı şeylerle işaretlenir. Eğer sorumuzu nasıl soracağımızı bilirsek insanların kendi içlerinde bilerek ve ya bilmeyerek gizledikleri sırlarını öğrenebiliriz. İşte kitaptaki sorular da bunları açığa çıkaracak bazı soruları derleyip bizlere sunmuş. Ancak kitap arkadaşlar arasında ne kadar eğlenceli olsa da kişinin sakladığı şeyleri açığa çıkartığı için dikkate de alınması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum.



2 yorum:

  1. ilginçmiş cidden. japonlarla ve onların buluşları ile ilgili olan şeyler ilgimi çeker bu yüzden siteyi görünce ilgisizce davranmayıp bakayım dedim. ilgi çekici ve ilgilileri sarabilecek bir ilgipalitesi var.

    YanıtlaSil
  2. İnsanlarin ic dunyalarinda yasadigi duygu ve dusunceleri baska nesne,kisi isaret veya imgeyle ifade etme bicimi ayni zamanda zevkli bir oyun :-)

    YanıtlaSil

Teşekkürler